Wie zijn wij?

Malou Meeuwes

Wat mijn werk zo leuk maakt? Denken in mogelijkheden en zien wat er al wel lukt! Ik heb ruime ervaring met het stimuleren van de taal- spraakontwikkeling bij het jonge kind en eet- drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen.

Naast mijn werk als logopedist ben ik ook moeder van twee kinderen, Lieke (2018) en Milan (2020). Ik hou van álles dat met taal en communicatie te maken heeft en ben dol op het (voor)lezen van kinderboeken.

Tijdens mijn werk op verschillende werkplekken kwam ik erachter dat ik affiniteit heb met het werken met baby’s en peuters. Daarnaast werk ik graag met een bijzondere doelgroep: kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Vaak zijn deze kinderen puzzeltjes, waar je samen met de omgeving moet gaan zoeken naar de juiste stukjes om hen zo goed mogelijk op weg te helpen. Ik denk samen met het kind en zijn omgeving graag in de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.

Mijn specialisaties zijn: niet tot nauwelijks sprekende kinderen en preverbale logopedie (oa flesweigeraars).

Ik kom aan huis in onder andere: Haarlem, Velserbroek, Santpoort, Heemstede, Halfweg en Zwanenburg.

Recent gevolgde cursussen: Sensorische Informatieverwerking (2024), Cervical Auscultatie (2024), BEER trainer (Blended E-health for Children at Early risk) (2023), Verdiepingscursus Zuigelingen (2022), Floorplay begeleider (2022), PROMPT 1 (2022)

Sandy van Warmerdam – Wempe

Net als Malou ben ik preverbaal logopedist en dol op mijn werk.
Bij Heliomare en het Spaarne Gasthuis heb ik ervaring op kunnen doen met kinderen van 0-4 jaar. Ik werk daar 3,5 dag per week en vind het fijn dat ik Malou daarnaast een middag in de week kan versterken in haar mooie praktijk. Ik neem alleen preverbale aan huis behandelingen voor mijn rekening; de kindjes tot 1 jaar met eet- en drinkproblemen.

Ik word blij van het werken met baby’s en hun ouders. Vaak kunnen met een paar adviezen en kleine aanpassingen grote resultaten worden behaald. Dat maakt het werk heel dankbaar! Ik vind het belangrijk om laagdrempelig benaderbaar te zijn. En om vooral samen te zoeken naar wat voor jullie werkt. Jullie zijn expert op het gebied van jullie kind en ik vul aan met mijn expertise omtrent de jonge ontwikkeling van eten en drinken.

Mijn specialisaties: preverbale logopedie, begeleiding bij baby’s die net uit het ziekenhuis komen na opname.

Ik kom aan huis in onder andere Spaarndam, Haarlem, Santpoort en Velserbroek.

Doordat Sandy meer uren in het Spaarne Gasthuis zal gaan werken, zal zij minder beschikbaar zijn de komende tijd (update mei 2023).

Recent gevolgde cursussen: Masterclass Flesweigeren (2023), Basismodule Sensorische informatieverwerking voor logopedisten (2022) , K.O.E.; Kauw-observatie en evaluatie instrument (2019)

Floor van Egeraat-Wilkeshuis

Ook ik ben net als mijn 2 collega’s preverbaal logopedist en trots op ons mooie vak.

De afgelopen elf jaar heb ik in eerstelijns praktijken en ziekenhuizen ervaring opgedaan met het behandelen van zowel volwassenen als kinderen, maar de afgelopen jaren heb ik me meer gespecialiseerd op het gebied van preverbale logopedie. Momenteel werk ik als preventief logopedist binnen de GGD. Ik vind het heel leuk om daarnaast ook weer als behandelend logopedist aan de slag te gaan. Ik begeleid ouder(s) en het (jonge) kind graag ’s avonds, in alle rust en met volle aandacht voor zowel het kind als de ouder(s). Het doel is samen de problematiek op het gebied van eten en/of drinken op maat en naar volle tevredenheid aan te pakken.

Ik kom aan huis in onder andere Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Bennebroek, Vijfhuizen en Heemstede.

Cas (2015), Twan (2018) en Raff (2021) maken mij een trotse jongensmoeder. Ik geniet van mijn familie en ben graag in beweging door te wandelen met de hond of te hardlopen. Daarnaast probeer ik alle ontwikkelingen binnen ons vakgebied bij te houden door cursussen en deelname aan een kwaliteitskring.

Wie weet tot ziens!

Recent gevolgde cursussen: Cervicale Auscultatie (2022), Eet- en drinkproblemen bij Kinderen II (2022), Masterclass Flesweigeren (2021), K.O.E.; Kauw-observatie en evaluatie instrument (2021), DRIPS (2021), Logopedie bij Downsyndroom (2021).

(Preverbaal) logopedist

Logopedie-

wetenschapper

Hanen therapeut

OC

specialist

1.

TAAL- EN COMMUNICATIE- PROBLEMEN BIJ JONGE KINDEREN

2.

EET- EN DRINKPROBLEMATIEK BIJ BABY’S EN JONGE KINDEREN

3.

ONDERSTEUNDE COMMUNICATIE

Tarieven

Logopedische zorg wordt in 2024 volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Malou Meeuwes Logopedie heeft contracten met alle zorgverzekeringen in Nederland.

De kosten die je maakt voor logopedie vallen wel onder het eigen risico, wat inhoudt dat je de wettelijk vastgestelde 385 euro zelf betaalt. Alle kosten daarboven worden vergoed.

Voor mensen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De kosten voor logopedie bij je kinderen worden dus niet met je eigen risico verrekend.

Wanneer de logopedische afspraak, ongeacht de reden niet tenminste 24 uur van te voren is afgezegd (telefonisch/per e-mail), worden de kosten voor de behandeling niet door jouw zorgverzekering vergoed. Deze kosten zal ik bij je in rekening brengen.

Klachtenregeling

Ik hoop op een mooie samenwerking, maar mocht je ontevreden zijn, is het belangrijk om jouw klacht te bespreken met jouw behandelend logopedist. Als dit geen oplossing biedt, kun je een klacht indienen bij het klachtenloket paramedici. Klik hier om te kijken welke stappen je kunt volgen om jouw klacht bespreekbaar te maken.

Ik ben vanuit de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) aangesloten bij de Klachten en geschillenregeling Paramedici. Het klachtenrecht voor patiënten is vastgelegd in de wet Wkkgz.