Eet- en drinkproblematiek bij baby’s en jonge kinderen

Drink- en eetproblematiek bij jonge kinderen valt onder preverbale logopedie. Hiervoor hebben wij speciale scholing gevolgd en daarom zijn wij hierin gespecialiseerd!

Zijn er problemen met het drinken uit de fles, drinkt jouw baby helemaal niet uit de fles en lijkt het alsof hij de fles weigert (‘flesweigeren’)? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Vaak is het niet een kwestie van weigeren, maar niet meer zo goed weten hóe de baby uit de fles moet drinken. Dit kost voor jou als ouder en voor jouw kind veel energie en stress. Vraag ons om hulp en vaak is dit probleem binnen een aantal dagen verholpen!

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in preverbale logopedie bij prematuur en/of dysmatuur geboren baby’s met voedingsproblemen.

Daarnaast kunnen we ook helpen bij lepelvoeding en wanneer er problemen zijn bij de overgang naar het kauwen.

Daarnaast is het behandelen van de beginnende communicatie op jonge leeftijd ook onderdeel van prelogopedie.

Preverbale logopedie vindt vaak aan huis plaats, in jullie eigen vertrouwde omgeving. Niet alleen het kind wordt geholpen, maar ook de ouders of verzorgers van het kind worden ondersteund en gecoacht.

Ons werkgebied voor preverbale logopedie is uitgebreid! We komen nu in onder andere: Haarlem, Velserbroek, Santpoort, Spaarndam, Zwanenburg, Halfweg, Heemstede, Bennebroek, Hillegom, Vijfhuizen en Hoofddorp aan huis.

Een preverbaal logopedist kan alleen na verwijzing van een huisarts of kinderarts worden ingeschakeld. De arts kan goed inschatten of de oorzaak van de eet- en drinkproblemen een medische oorzaak heeft. Op www.prelogopedie.nl kun je meer informatie vinden over prelogopedie.

Eet- en drinkproblemen kunnen ook bij kinderen boven de 2 jaar voorkomen. Ook hiervoor kun je de hulp van een logopedist inschakelen. Wij kunnen onder andere helpen bij:

• Kinderen met slikproblematiek
• Kinderen die voedsel weigeren
• Kinderen met risicovol eetgedrag
• Eet- en drinkproblemen bij kinderen met autisme

Eetproblemen worden waar mogelijk multidisciplinair (in samenwerking met een ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist, lactatiekundige) opgepakt.

Neem contact op!