Gebarencursus

Voor wie?

  • Ouders/verzorgers van baby’s/dreumesen
  • Ouders/verzorgers met kinderen met een ontwikkelingsachterstand (bijvoorbeeld het Syndroom van Down)
  • Peuterspeelzaalleidsters
  • Kinderdagverblijfmedewerkers
  • Juffen of meesters in het (speciaal) basisonderwijs

Wanneer & waar?

  • Donderdagavond 20 januari, 3 februari en 17 februari 2022 (UITGESTELD! NIEUWE DATUMS VOLGEN SPOEDIG)
  • 3 avonden van 2 uur (19.15 uur – 21.15 uur)
  • Locatie: Luna Verloskundigen, Jan Luykenstraat 77, Haarlem
  • Kosten: €99 per persoon (kom je als ouders samen? Dan krijgt de tweede ouder 50% korting!)

Wat?

In deze cursus leer jij in 3 avonden van 2 uur communiceren met ondersteunende gebaren. Dit wil zeggen dat je leert communiceren (praten), ondersteund met gebaren uit de officiële Nederlandse Gebarentaal.

Kinderen spreken vaak hun eerste woordjes tussen de 1 en 1,5 jaar. Dit wil niet zeggen dat zij voor die tijd nog niets te vertellen hebben, integendeel! Kinderen kunnen op jonge leeftijd vaak al veel beter communiceren met grof motorische bewegingen (gebaren), denk aan: zwaaien, nee-schudden, high five en HOERAAA! Allemaal geleerd doordat de omgeving dit voordoet. Doordat wij gebruikmaken van deze gebaren in onze dagelijkse communicatie, leren kinderen deze te begrijpen en zullen zij deze overnemen om zelf ook te gebruiken in hun communicatie.

Wanneer je kind (nog) niet spreekt, door bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand, kun je óók gebaren inzetten. Grof motorische bewegingen zijn namelijk veel makkelijker om te maken, dan de kleine spraakmotorische bewegingen van de mond. Een nieuwe taal leer je alleen doordat de omgeving het voordoet, dus wanneer jij ze gaat gebruiken, kun jij jouw kind het leren! Je geeft jouw kind dus een middel om mee te communiceren.

Tijdens de cursusavonden leer je onder andere een set van meer dan 300 gebaren, liedjes zingen met gebaren en voorlezen met gebaren. Tussen de cursusavonden door kun je thuis, of op je werk aan de slag om de gebaren in te zetten in de dagelijkse praktijk. Tijdens de cursusavonden kun je vervolgens ervaringen uitwisselen en van elkaar leren!

Enthousiast? Meld je hieronder aan! Heb je nog vragen? Stuur mij dan gerust een e-mail via de contactpagina!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Liever een gebarencursus aan huis, of incompany? Neem contact op voor de mogelijkheden!